Πλύσιμο των χαλιών στο ταπητοκαθαριστήριο ή στο σπίτι;

Είναι απαραίτητο το πλύσιμο των χαλιών σε ειδικό ταπητοκαθαριστήριο ή μπορούμε να τα πλένουμε εξίσου καλά στο σπίτι;

Καταρχάς, τα χαλιά μας πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίζονται σε βάθος για δύο λόγους: πρώτον για τη συντήρησή τους και δεύτερον για τη δική μας υγεία.

Η σκόνη που συσσωρεύεται βαθιά στο πέλος των χαλιών, εκτός του ότι τα φθείρει, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας. Οι λεκέδες που έχουν παραμείνει στις ίνες για πολύ καιρό, είναι δύσκολο έως αδύνατο να καθαριστούν εντελώς, ακόμα και με επαγγελματικό καθαρισμό.

Είμαστε ασφαλείς, εμείς και τα χαλιά μας, αν τα πλένουμε στο σπίτι;

Το πλύσιμο των χαλιών στο σπίτι είναι σίγουρα μια λύση. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην προκαλέσουμε φθορές. Επιπλέον, όσο προσεκτικά και αν το κάνουμε, το καθάρισμα σε βάθος είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Αν, μάλιστα, έχουμε φλοκάτες και shaggy χαλιά, πάντα μένουν σκόνη και σκουπιδάκια κρυμμένα στις μακριές ίνες τους. 

Αντίθετα, τα μηχανήματα και τα ειδικά καθαριστικά, διαφορετικά για κάθε τύπο λεκέ, που χρησιμοποιούνται στα εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια, καθαρίζουν τα χαλιά σε βάθος και απομακρύνουν σκόνη και λεκέδες. Οι μηχανές στεγνώματος απομακρύνουν γρήγορα την υγρασία ώστε να μην αναπτυχθούν μύκητες, άρα και η δυσάρεστη μυρωδιά που πολλές φορές παρατηρούμε μετά το στέγνωμα στο σπίτι.

Ειδικά αν τα χαλιά μας είναι χειροποίητα, χρειάζονται ειδική φροντίδα και καθαριστικά που ένας επαγγελματίας ταπητοκαθαριστής γνωρίζει πώς και πότε να χρησιμοποιήσει.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός, λοιπόν, καθαρίζει και απολυμαίνει τα χαλιά σε βάθος, αφήνοντάς τα όμορφα και μυρωδάτα σαν καινούργια!

Κάθε πότε πρέπει να πλένονται τα χαλιά;

Ένας γενικός κανόνας είναι να πλένουμε τα χαλιά μία φορά το χρόνο, αλλά αυτό εξαρτάται από τη χρήση. Τα χαλιά που βρίσκονται σε πολυσύχναστους χώρους, όπως το σαλόνι ή κάποιος διάδρομος, χρειάζονται συχνότερο καθάρισμα, ενώ τα χαλιά που δεν πατάμε καθημερινά με τα παπούτσια μας μπορεί να καθαρίζονται λιγότερο συχνά. Πάντως, είναι καλό να μην αποθηκεύουμε τα χαλιά το καλοκαίρι χωρίς να τα έχουμε καθαρίσει γιατί ο σκόρος παραμονεύει!

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να δίνουμε τα χαλιά για καθαρισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού παραλαβής των χαλιών σας, καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 7654000.

Διαβάστε στο blog μας:
Υγρασία στο χαλί: Ποιες φθορές προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται
Σκόνη: ένας αόρατος εχθρός για εμάς και τα χαλιά μας!
Φροντίδα χαλιών: Μάθετε τα βασικά!

Μοιραστείτε το!
Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2023
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ