Γιατί όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στα χειροποίητα χαλιά;

Είναι φυσικό τα χαλιά μηχανής μαζικής παραγωγής να έχουν μικρότερο κόστος από τα χειροποίητα και πολλοί να τα επιλέγουν για το σπίτι ή τον επαγγελματικό τους χώρο. Όμως, η ποιότητα και η αξία ενός χειροποίητου χαλιού είναι αναμφισβήτητα πολύ υψηλότερη. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι στρέφονται ξανά στα χειροποίητα χαλιά, που πλέον έχουν και ανταγωνιστικές τιμές, αναζητώντας την υψηλή ποιότητα, τα φυσικά υλικά και την αντοχή στον χρόνο.

Ας δούμε πέντε λόγους που τα προτιμάμε και τα προτείνουμε:

1. Είναι αυθεντικά έργα τέχνης.

Τα χειροποίητα χαλιά είναι μοναδικά έργα λαϊκής τέχνης, και κανένα δεν είναι πανομοιότυπο με κάποιο άλλο, όπως άλλωστε οτιδήποτε χειροποίητο. Μάλιστα, τα μικρά ψεγάδια που μπορεί να έχουν δεν μειώνουν την αξία τους αλλά αντιθέτως συχνά την αυξάνουν, επειδή ακριβώς τα κάνουν μοναδικά! Υπάρχουν τόσο πολλά σχέδια, από παραδοσιακά μέχρι μοντέρνα, που μπορούμε να βρούμε το ιδανικό για κάθε στυλ διακόσμησης και κάθε χώρο.

2. Έχουν εντυπωσιακά χρώματα.

Η ποιότητα των φυτικών βαφών και το χρωματικό τους αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται με τα χρώματα των χαλιών μηχανής. Τα χρώματα των χειροποίητων χαλιών είναι ζωηρά, λαμπερά και μοναδικά!

3. Κατασκευάζονται από υλικά της φύσης.

Κανένα υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με το αυθεντικό μαλλί, το μετάξι και το βαμβάκι! Στα χειροποίητα χαλιά το βαμβάκι, που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό, χρησιμοποιείται για το στημόνι και το υφάδι. Για το πέλος χρησιμοποιούνται το μαλλί και το μετάξι, από το οποίο φτιάχνονται τα εντυπωσιακότερα χαλιά!

4. Είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας.

Τα χειροποίητα χαλιά αντέχουν στον χρόνο λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής και της ανθεκτικότητας που τους προσφέρουν τα φυσικά υλικά τους. Με τη σωστή φροντίδα μπορούν να παραμείνουν σαν καινούργια, ακόμα και για αιώνες!

5. Έχουν μεγάλη αξία.

Στις μέρες μας υπάρχουν χειροποίητα χαλιά σε προσιτές τιμές αναλογικά με την τεράστια αξία τους, η οποία όχι μόνο δεν μειώνεται με τον χρόνο, αλλά αντιθέτως αυξάνεται. Συχνά, μάλιστα, αποτελούν οικογενειακά κειμήλια ή συλλεκτικά αντικείμενα τέχνης.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα χειροποίητα χαλιά, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μας επισκεφτείτε και να δείτε από κοντά τη συλλογή μας αυθεντικών χειροποίητων χαλιών Ανατολής. Αν έχετε δει κάποιο στην ιστοσελίδα μας ReizidisCollection.gr, μπορείτε να μας ζητήσετε να το δειγματίσουμε δωρεάν στον χώρο σας για να σιγουρευτείτε ότι ταιριάζει.

Για τη συντήρηση των χειροποίητων χαλιών που ήδη έχετε, μπορείτε να εμπιστευτείτε τα 60 χρόνια εμπειρίας μας στον καθαρισμό και την επισκευή χειροποίητων χαλιών. Τηλεφωνήστε μας για να λύσουμε όποια απορία έχετε, να κλείσετε ραντεβού για δειγματισμό ή να μας καλέσετε για τη συντήρηση των χαλιών σας: 210 76 54 000.

Διαβάστε στο blog μας:
Γνωρίστε τα χαλιά Khal Mohammadi
Γνωρίστε τα χαλιά Nomad
Οδηγός αγοράς χαλιού

Μοιραστείτε το!
Δημοσιεύτηκε 12 Ιανουαρίου 2023
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ