Τι χαλί να επιλέξω για το υπνοδωμάτιο;

Υπάρχουν δύο δημοφιλείς τάσεις στην επιλογή χαλιών για το υπνοδωμάτιο:

  1. Μικρά στενόμακρα χαλάκια που τοποθετούνται δεξιά, αριστερά και μπροστά από το κρεβάτι.
  2. Ένα μεγάλο χαλί που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του δωματίου και συνήθως τοποθετείται μπροστά από τα κομοδίνα – άρα μόνο τα δύο κάτω πόδια του κρεβατιού πατούν πάνω του.

Εμείς προτιμάμε και σας προτείνουμε τη δεύτερη επιλογή για τους εξής λόγους:

1. Σταθερότητα

Τα μικρά χαλιά γύρω από το κρεβάτι δεν συγκρατούνται από κάποιο βαρύ έπιπλο ή άλλο αντικείμενο, άρα συνήθως δεν είναι αρκετά σταθερά. Πολλές φορές έχουμε σκοντάψει ή γλιστρήσει σε τέτοια χαλάκια. Φυσικά, υπάρχουν λύσεις, όπως οι ταινίες με τις οποίες μπορούμε να τα κολλήσουμε στο δάπεδο. Πάντως, ένα μεγάλο χαλί που συγκρατείται από το κρεβάτι είναι μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή, ειδικά σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο.

2. Ζεστασιά

Ο λόγος που τοποθετούμε χαλιά στο σπίτι τον χειμώνα είναι για να κρατάμε τους χώρους ζεστούς και να πατάμε σε ζεστές επιφάνειες αντί για το κρύο δάπεδο. Τα μικρά χαλάκια εξασφαλίζουν ότι το πρωί που ξυπνάμε πατάμε σε μια μαλακή και ζεστή επιφάνεια αλλά δεν ζεσταίνουν συνολικά τον χώρο. Ένα μεγάλο χαλί, ιδιαίτερα αν είναι μάλλινο, βοηθά στη μόνωση του χώρου, άρα στη διατήρηση της θερμότητας στον χώρο.

Φωτογραφία: Max Rahubovskiy.
3. Ηχομόνωση

Η ηχομόνωση είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα που προσφέρουν τα χαλιά. Ένα μεγάλο χαλί ηχομονώνει καλύτερα τον χώρο και προσφέρει ένα ήσυχο περιβάλλον για ήρεμο ύπνο.

4. Αισθητική

Όπως και να το κάνουμε, ένα μεγάλο αφράτο χαλί κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας και θαλπωρής. Το δωμάτιο όχι μόνο είναι αλλά και δείχνει πιο ζεστό.

Από την άλλη, τα μικρά χαλάκια είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα στον καθαρισμό και το στρώσιμο, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και αυτή τη διάσταση του θέματος. Όπως και να έχει, η επιλογή είναι δική σας!

Στη συλλογή μας θα βρείτε χειροποίητα χαλιά σε όλες τις διαστάσεις και για όλα τα γούστα, για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σας: reizidiscollection.gr.

Διαβάστε στο blog μας:
Χαλί Hand-knotted ή Hand-tufted; Ποιες είναι οι διαφορές τους.
Ποιο χαλί ταιριάζει στο σπίτι μου;
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας για τα χειροποίητα χαλιά Ανατολής

Μοιραστείτε το!
Δημοσιεύτηκε 14 Νοεμβρίου 2023
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ