Λάσπη στο χαλί: Αντιμετώπιση σε 3+1 βήματα

Οι πατημασιές από λάσπη είναι συχνότερες σε σπίτια με κήπο, ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά και κατοικίδια. Ακόμα κι εμείς μπορεί να ξεχαστούμε κάποια βροχερή μέρα και να κάνουμε τη «ζημιά»! Δεν σκάμε, όμως, γιατί υπάρχει λύση! Απλώς ακολουθούμε αυτά τα τέσσερα βήματα:

1. Περιμένουμε

Επιστρατεύουμε την υπομονή μας και δεν παρεμβαίνουμε αμέσως, όσο δύσκολο κι αν είναι να βλέπουμε τη λάσπη πάνω στο χαλί! Αν προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε τους λεκέδες όσο είναι υγροί, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τους απλώσουμε περισσότερο. Περιμένουμε, λοιπόν, να στεγνώσουν.

2. Σκουπίζουμε

Στη συνέχεια, σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνουμε το χώμα. Καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε τον σωλήνα και όχι το κλασικό εξάρτημα που είναι για τα χαλιά.

3. Καθαρίζουμε

Με ένα λευκό πανάκι ή ένα καθαρό σφουγγάρι βρεγμένο με σκέτο νερό καθαρίζουμε απαλά και υπομονετικά τους λεκέδες μέχρι να φύγουν εντελώς. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι μικρές για να μην τους απλώσουμε περισσότερο.

+1. Περνάμε με απορρυπαντικό (προαιρετικά)

Αν δεν τα καταφέρουμε με το σκέτο νερό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο υγρό πιάτων πάνω στο πανί ή το σφουγγάρι, αφού όμως το δοκιμάσουμε σε μια πολύ μικρή περιοχή για να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ξεβάψουν τα χρώματα. Στο τέλος θα πρέπει να ξεβγάλουμε πολύ καλά το σαπούνι, πάλι με ένα λευκό πανί ή πετσέτα και σκέτο νερό.

→ Και μια τελευταία σημαντική συμβουλή: Σε διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προτείνεται η χρήση ξυδιού σε τέτοιους λεκέδες. Εμείς δεν το προτείνουμε, ειδικά στα χειροποίητα χαλιά, γιατί μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα στα χρώματα και κίτρινους λεκέδες, που με το φως του ήλιου θα χειροτερέψει σταδιακά.

Αν οι λεκέδες επιμένουν και χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια, είμαστε στη διάθεσή σας. Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 7654000.

Διαβάστε στο blog μας:
Αναστροφή πέλους στο χαλί: Διορθώνεται;
Χαλιά και κατοικίδια πάνε μαζί;
Πατάμε με τα παπούτσια στα χαλιά ή όχι;

Μοιραστείτε το!
Δημοσιεύτηκε 6 Δεκεμβρίου 2023
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ