Η σωστή προετοιμασία για το στρώσιμο χαλιών βήμα προς βήμα

Όσο κι αν ο καιρός επιμένει να είναι ακόμα καλοκαιρινός, όπου νά ‘ναι έρχεται η ώρα να στρώσουμε τα χαλιά μας, αν δεν το κάναμε ήδη. Ποια είναι η σωστή προετοιμασία για να γίνει με τον καλύτερο τρόπο; Δείτε τη βήμα προς βήμα παρακάτω.

1. Τινάζουμε…

καναπέδες, μαξιλάρια, στρώματα, υφασμάτινες καρέκλες. Τα σκουπίζουμε και με την ηλεκτρική σκούπα, ειδικά κάτω από τις μαξιλάρες του καναπέ, για να φύγουν σκόνη και σκουπιδάκια.

2. Πλένουμε…

Κουρτίνες, ριχτάρια και άλλα υφάσματα που σίγουρα έχουν σκονιστεί όλο το καλοκαίρι.

3. Καθαρίζουμε…

το τζάκι, αν έχουμε. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά αφού στρώσουμε χαλιά και προσέχουμε να απομακρύνουμε τα έπιπλα κατά τη διάρκειά της.

4. Ξεσκονίζουμε…

ράφια, διακοσμητικά, φωτιστικά και άλλες επιφάνειες που πιάνουν σκόνη.

5. Σφουγγαρίζουμε…

τα δάπεδα, αν χρειάζεται και δύο φορές, ώστε να είναι πεντακάθαρα όταν θα στρωθούν τα καθαρά χαλιά μας. Δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε κάτω και πίσω από τα έπιπλα.

6. Αερίζουμε…

τα χαλιά αφού τα ξετυλίξουμε. Τα αφήνουμε μερικές ώρες έξω, σε μια σκιερή θέση, για να πάρουν αέρα και να φύγει η μυρωδιά κλεισούρας που μπορεί να έχουν.

7. Σκουπίζουμε…

με την ηλεκτρική σκούπα τα χαλιά και από τις δύο πλευρές πριν τα στρώσουμε για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει μείνει σκόνη από την προηγούμενη χρονιά.

Εάν έχει γίνει επαγγελματικός καθαρισμός και φύλαξη σε ειδικό χώρο, βέβαια, τα δύο τελευταία βήματα δεν χρειάζεται να γίνουν.

Εάν τα χαλιά σας χρειάζονται επαγγελματικό καθαρισμό, προλαβαίνετε ακόμα να τα δώσετε σε ένα ταπητοκαθαριστήριο. Στα καθαριστήρια Ρεϊζίδης αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό χαλιών όλο τον χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 210 7654 000.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τον χειμώνα!

Διαβάστε στο blog μας:
Φροντίδα χαλιών: Μάθετε τα βασικά!
Χαλιά και κατοικίδια πάνε μαζί;
Ποιο χαλί ταιριάζει στο σπίτι μου;

Μοιραστείτε το!
Δημοσιεύτηκε 31 Οκτωβρίου 2023
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ