Το κατοικίδιο ζωάκι μας λέρωσε με ούρα το χαλί: Τι κάνουμε;

Όσοι έχουμε κατοικίδια ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στο σπίτι μας! Γι’ αυτό φτιάξαμε έναν γρήγορο και απλό οδηγό για την αντιμετώπιση των λεκέδων από ούρα, που προκαλούν φθορές στα χαλιά μας και δυσάρεστη οσμή στο σπίτι μας.

Εάν ο λεκές είναι υγρός:

Το πρώτο μας μέλημα είναι να μαζέψουμε όσα περισσότερα υγρά γίνεται, πρώτα με χαρτί υγείας ή χαρτοπετσέτες και στη συνέχεια με ένα ή περισσότερα πανάκια, πάντα λευκού χρώματος. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε σκέτο νερό για να ξεπλύνουμε τον λεκέ. Στεγνώνουμε το χαλί πολύ καλά για να μην μείνει υγρασία και δημιουργηθεί μούχλα.

Εάν ο λεκές έχει στεγνώσει:

Η μαγειρική σόδα είναι μια λύση που βοηθά κυρίως στην εξάλειψη των οσμών. Μπορούμε λοιπόν να απλώσουμε λίγη σόδα πάνω στο χαλί και να την αφήσουμε λίγη ώρα πριν τη μαζέψουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να επαναλάβουμε μια – δυο φορές ακόμα.

Αυτές οι ενέργειες είναι κάτι σαν πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κάποιον ειδικό, επειδή τα ούρα περιέχουν αμμωνία, άρα δεν είναι ένας απλός λεκές. Η αμμωνία αποσταθεροποιεί τα χρώματα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα χαλιά μας, αν αφεθεί να εισχωρήσει στις ίνες. Οι φθορές αυτές δύσκολα μπορούν να αποκατασταθούν, ακόμα και από ειδικό τεχνίτη. 

Για να καθαριστεί αποτελεσματικά ένας λεκές από ούρα στο χαλί μας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, μετά από τις ενέργειες που περιγράψαμε παραπάνω, είναι να καλέσουμε το ταπητοκαθαριστήριο της εμπιστοσύνης μας για να αναλάβει τον καθαρισμό.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε τα εξής:

  1. Δεν βάζουμε κανένα απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ για να τον καθαρίσουμε. Χρησιμοποιούμε, όπως ήδη αναφέραμε, σκέτο νεράκι.
  2. Αναφέρουμε οπωσδήποτε ότι υπάρχει λεκές από ούρα στο ταπητοκαθαριστήριο ώστε να χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος τρόπος καθαρισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να αναλάβουμε τον καθαρισμό των χαλιών σας, καλέστε μας: 210 7654000.

Διαβάστε στο blog μας:
Λεκές στο χαλί: 5 λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε!
Δυσάρεστη οσμή στο χαλί: Γιατί συμβαίνει και τι κάνουμε;
Χαλιά και κατοικίδια πάνε μαζί;

Μοιραστείτε το!
Δημοσιεύτηκε 20 Μαρτίου 2024
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ