Γιατί να μην ξεστρώσετε τα μάλλινα χαλιά σας το καλοκαίρι

Ξέρατε ότι το μαλλί έχει ιδιότητες που το κάνουν κατάλληλο υλικό και για το καλοκαίρι;

1. Βοηθάει με τις αλλεργίες.

Επειδή το μαλλί μαγνητίζει και εγκλωβίζει τη σκόνη, τα μάλλινα χαλιά βοηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να μην σηκώνεται και περιφέρεται σκόνη μέσα στον χώρο, επιδεινώνοντας τις αλλεργίες. Προσοχή όμως: Θα πρέπει τα χαλιά να καθαρίζονται συχνά με την ηλεκτρική σκούπα ώστε η εγκλωβισμένη σκόνη να απομακρύνεται.

2. Μειώνει τις Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (ΠΟΕ – VOC).

Οι ΠΟΕ είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στη φύση ή έχουν παρασκευαστεί από τον άνθρωπο. Κάποιες από αυτές είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία ή βλάπτουν το φυσικό περιβάλλον. Υπάρχουν πραγματικά χιλιάδες προϊόντα που απελευθερώνουν ΠΟΕ επιβαρύνοντας τον εσωτερικό αέρα του σπιτιού μας. Μερικά από αυτά είναι τα χρώματα στους τοίχους, οι στόκοι, κάποια δομικά υλικά και επενδύσεις δαπέδων, βερνίκια επίπλων, προϊόντα καθαρισμού, αποσμητικά χώρου, φωτοτυπικά μηχανήματα και εκτυπωτές, ο καπνός του τσιγάρου (και του ηλεκτρονικού), συνθετικά χαλιά και μοκέτες κ.α. Το μαλλί έχει την ιδιότητα να απορροφά και να εξουδετερώνει τις ΠΟΕ, κάνοντας τον αέρα στον χώρο καθαρότερο και υγιέστερο.

3. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία.

Το μαλλί είναι εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό. Όπως τον χειμώνα εξισορροπεί τη θερμοκρασία μέσα στον χώρο και συμβάλει στη ζεστασιά του, έτσι και το καλοκαίρι, με τον ίδιο τρόπο, συμβάλει στη δροσιά.

Τι λέτε λοιπόν, θα αφήσετε τα μάλλινα χαλιά σας στρωμένα και το καλοκαίρι; Ό,τι και αν αποφασίσετε, ένας καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος για να τα έχετε καθαρά σαν καινούργια, απαλλαγμένα από τη σκόνη, τις οσμές και τους λεκέδες. Τα καθαριστήριά μας αναλαμβάνουν να τα παραλάβουν από τον χώρο σας, να τα καθαρίσουν και να σας τα επιστρέψουν σαν καινούργια!

Αν θέλετε να αποκτήσετε μοναδικά χειροποίητα χαλιά από φυσικά υλικά, όπως μαλλί και μετάξι, που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους, μπορείτε να δείτε τη συλλογή μας: reizidiscollection.gr.

 

Διαβάστε στο blog μας:
Επισκευή χειροποίητου χαλιού: φθαρμένα ρέλια και κρόσσια
Γνωρίστε τα χαλιά Kazak (Καζάκ)
Πλύσιμο χαλιών στο σπίτι: 8 συχνά λάθη και πώς τα αποφεύγουμε.

Μοιραστείτε το!
Δημοσιεύτηκε 31 Μαΐου 2022
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ